Mik a legfontosabb tudnivalók a galéria építéssel kapcsolatban?

Gondolkodik a galéria építésen? Mielőtt megrendelné a szolgáltatást, jusson hozzá a legfontosabb tudnivalókhoz, így nem érhetik váratlan helyzetek!

A galéria építés napjaink értékálló befektetésének számít, amellyel praktikusan növelhető a lakások hasznos területeinek száma. A szerkezetektől ráadásul stílusosabb, látványosabb lesz a tér, sokakat nem véletlenül az esztétikai tényezők győznek meg arról, hogy a kivitelezést válasszák.

Mielőtt megtörténne a tényleges tervezés, majd pedig a galéria építés, nem árt bizonyos dolgokkal tisztában lenni. A legfontosabb tudnivalók birtokában az emberek tudatos döntéseket hozhatnak, így az elkészült szerkezet valóban az előnyös oldalát tudja majd mutatni.

Vegye figyelembe a belmagasság méretét!

Sajnos lehet találkozni olyan galériákkal, amelyeknél a kialakításuk miatt látszik, hogy a kivitelezők annak idején nem vették figyelembe a lakás belmagasságát. Ez kulcsfontosságú tényezője annak, hogy végül a galéria kényelmesen bejárható és használható legyen.

Galéria építés Budapest

Legalább 320 cm-es belmagasságra lesz szükség a galéria építéshez, azonban, ami a legideálisabb, az a 350 cm. Az alsó szintnek úgy kell kialakításra kerülnie, hogy ott 200 cm legyen a magasság, így pedig a magasabb emberek is könnyedén tudnak közlekedni a szerkezet alatt.

Ha ezek nem állnak rendelkezésre, akkor nem célszerű belevágni a galéria építésbe, mert csak az egyén okozhat ezzel magának kellemetlenségeket hosszú távon. Egy bejárhatatlan szerkezet még ronthat is az ingatlan értékén.

Vizsgálja meg a falak állapotát!

A galéria építésnél nagyon fontos az is, hogy a falak stabilak, megfelelő állapotúak legyenek, ugyanis ez hozzájárul később a szerkezet biztonságos használatához. A vastag oldalfalak lényeges szerepet töltenek be a galéria tartósságában.

Ha gipszkarton falakról van szó, akkor a megrendelők nem lehetnek biztosak a stabilitásban, ezért alsó megtámasztásra is szükség lesz a munkálatok során. A falakban meghúzódó elektromos vezetékeket sem árt ellenőrizni, különösen azt, hogy azok milyen magasságban helyezkednek el. Nagyon kellemetlen, ha kivitelezés közben a szakemberek valamilyen kábelt megsértenek, mert így egyúttal a villany helyrehozatalával is kell foglalkozni, ami még plusz kiadást is eredményez.

Galéria építés Budapest

Figyeljen oda az alapanyag választásra!

A galéria építésnek szintén kényes része az alapanyag kiválasztása is. Egyesek kifejezetten szimpatizálnak a fával, viszont ez több szempontból is problémás lehet. A tartós szerkezet kialakításához nem lehet akármilyen típusú fát választani.

Az anyagnak ez esetben komoly előkészítésen kell átesnie, például egy, másfél évig szárított fából javasolt nekilátni a munkálatoknak. A nedves fa a beépítése után kezd el megszáradni, aminek kedvezhet a fűtésszezon is.

Ilyenkor történik meg az, hogy a galéria használat közben recseg, ami zavaró és egyúttal nem túl bizalomgerjesztő.

Akik igazán strapabíró alternatívát keresnek, a legjobb, ha fémből, vasszerkezetből készül a galéria. Ezek az anyagok nem érzékenyek a környezeti változásra, és különösebb előkészítést sem igényelnek, így a galéria építéshez rövid időn belül hozzá is lehet látni.

Budapesten a galéria építés keretein belül szerkezetileg és esztétikailag kifogástalan megoldásokat biztosítunk megrendelőinknek. Rugalmasak, ügyfélközpontúak vagyunk, munkánkat a legszigorúbb szakmai elvárások figyelembevételével végezzük.

Honlapunkon bővebb információkat is találhat rólunk, tevékenységi köreinkről. Ha kérdései lennének, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken, ahol munkatársaink készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére.